"Louis van Gaal was ook compleet gestoord"

12 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Martin Demichelis speelde bij onder meer Bayern München, Malaga en Manchester City, en hij kwam ook 48 keer voor Argentinië uit. In zestien seizoenen als profvoetballer maakte hij meerdere trainers mee. De samenwerking met Louis van Gaal blijft speciaal.

De Nederlander was tussen 2009 en 2011 trainer bij Der Rekordmeister. "Ik wil niet zeggen dat hij mijn slechtste trainer is geweest, hij was zelfs een geweldige coach waar je veel van kon leren, maar hij was ook compleet gestoord. Hij ging soms wat te ver", begint de voormalige profvoetballer in een interview met La Nación.

"Er was een wedstrijd waarin we met de rust al met 3-0 voor stonden. Hij kwam echter de kleedkamer binnen, schopte tegen de deur, tegen de tassen en schreeuwde dat het allemaal een ramp was. Ik moest al aanvoerder proberen hem te kalmeren: 'Stop met die beledigingen, toon een beetje respect'."

"Ik speelde een slechte tweede helft en de dag daarna vertelde hij mij dat dat kwam doordat ik mezelf emotioneel uit mijn evenwicht had laten brengen."

De voormalige centrale verdediger gooit nog een incident op tafel. "Als je drie weken langs de kant had gestaan met een verrekking, had je volgens Van Gaal nog eens drie weken aan training nodig om weer te kunnen spelen. Dat dacht hij."

"Ik heb een keer een enkeloperatie gehad, speelde daarna weer voor Argentinië, maar Van Gaal weigerde mij op te stellen. Op een dag op de training speelden we met de basisploeg tegen de reservespelers en Van Gaal was de scheidsrechter. Ik kreeg de bal van de keeper, mikte op zijn hoofd en knalde hem in zijn richting. Het scheelde centimeters. De stilte die daarna kwam was oorverdovend en hij zei: 'Ik wil jullie allemaal vragen om de bal niet meer aan Demichelis te geven'. Later kregen we er in de kleedkamer weer ruzie over."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes