STVV'er denkt aan de Gouden Stier

12 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Halfweg de reguliere competitie staan Landry Dimata en Ally Samatta bovenaan in de stand van beste doelschutters. Ze scoorden allebei tien keer in veertien duels. Ivan Santini is derde met negen goals, Daichi Kamada geldt als 'coming man'.

De 22-jarige Japanner kwam bij Eintracht Frankfurt bitter weinig aan spelen toe. In het shirt van STVV loopt het helemaal anders. Kamada scoorde acht keer in slechts negen wedstrijden.

Daar hoorde n penaltytreffer bij. Samatta en Santini mikte ook een keer vanaf elf meter binnen, Dimata zelfs drie keer.

"Of ik ambitie heb om topschutter te worden? (lacht) Een beetje wel. Wie weet pak ik de Gouden Stier nog, wie zal het zeggen", reageert Kamada bij Het Belang van Limburg. "Maar het is geen prioriteit."

"Ik speelde wel als spits, maar ik ben dat eigenlijk niet, h. Ik ben een nummer tien. Ik lever als aanvaller resultaat, blijkbaar. Zoveel te beter. Bij Frankfurt werd mijn kalmte me verweten als zwak punt, ik moest agressiever zijn. Hier levert mijn rust en overzicht doelpunten op, dat is het verschil."

Volgens trainer Marc Brys profiteert Kamada van het werk van Yohan Boli. De Franse spits scoort minder, maar hij weegt op de defensie, waar Kamada dan weer van zou profiteren.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes