"Kaakslag voor het fiere Anderlecht"

12 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Na vijftien speeldagen staat RSC Anderlecht op de vierde plaats. Het telt vijf punten minder dan leider Racing Genk. Ondanks de beperkte achterstand draait de paars-witte motor vooralsnog niet. Ook analist Peter Vandenbempt spaart zijn kritiek voor de Brusselse recordkampioen niet.

"Dat de kritiek op Anderlecht de laatste weken te hard zou zijn geweest, vind ik niet. De balans na de heenronde is gewoon negatief: een blamage in de beker tegen Union, na vier duels uitgeschakeld in een bescheiden groep in de Europa League. Dat is toch een kaakslag voor het fiere Anderlecht", aldus Peter Vandenbempt tegenover Sporza.

"In de competitie kan het wel tevreden zijn over de kleine kloof met Club en Genk, maar niet met het gebrek aan niveau, kwaliteit en spektakel in te veel matchen. In vergelijking met Club en Genk zijn er wel een aantal geldige excuses. Ze moesten een totaal nieuwe ploeg bouwen, terwijl de club in transitie was, er waren heel veel blessures en er was de min of meer mislukte transferperiode."

Voorzitter Marc Coucke heeft beloofd om in januari te zorgen voor een kwaliteitsinjectie. Er zal gezocht worden naar een spits en creatieve middenvelder.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes