"STVV heeft een van beste spitsen in BelgiŽ"

12 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na de heenronde van de reguliere competitie staat STVV op een knappe vijfde plaats. Analist Wilfried Van Moer schat de kansen op deelname aan Play-off 1 in. Daarnaast ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor Daichi Kamada. De 22-jarige Japanner zit aan acht doelpunten in negen wedstrijden.

Na vijftien speeldagen telt STVV 24 punten. Standard en AA Gent hebben een punt minder. "Voor mijn part mogen de Kanaries stilaan beginnen dromen van play-off 1. We zijn toch al halfweg het seizoen en ze brengen erg goed voetbal op de mat. Vooral op hun kunstgras hoeven ze niemand te vrezen. En nu beginnen ze ook buitenshuis punten te pakken. Ik had dit voor het seizoen niet verwacht en het Truiense publiek ook niet. Dat keek aanvankelijk de kat uit de boomĒ, aldus Van Moer tegenover Het Belang van Limburg.

"Begrijpelijk ook, er kwam een nieuw bestuur en een nieuwe trainer. En STVV is traditioneel een volkse club, met spelers uit de eigen streek. Maar in Haspengouw gaan ze nu stilaan mee op in het enthousiasme dat Marc Brys rond de ploeg heeft gecreŽerd. Chapeau voor wat de Antwerpenaar bij STVV neerzet. En chapeau ook voor wat de Japanner Kamada weer liet zien. Met hem heeft STVV ťťn van de beste spitsen in BelgiŽ in huis."

Daichi Kamada is op huurbasis actief bij STVV. Hij ligt nog tot medio 2021 bij het Duitse Eintracht Frankfurt.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes