Vandenbempt bedroefd na afzetting onderzoeksrechter

13 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Matchfixing, witwaspraktijken, belastingontduiking, corruptie. Op een handvol mensen na verlangt iedereen naar 'Propere Handen'. Dat het onderzoek tot het bot wordt gevoerd, dat de schuldigen boeten. Maar de onderzoeksrechter mag niet meer meedoen.

Belangenvermenging. Voor het Hof van Beroep van Antwerpen telt niet wat er loos is, wat het onderzoek al opleverde. Ze volgen Paul Rieder, advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten. Joris Raskin maakte nog deel uit van de Licentiecommissie van de KBVB, toen 'Operatie Propere Handen' begon.

"Als de heer Rieder een volgende stap zet en ook alle onderzoeksdaden nietig laat verklaren, kan het onderzoek de prullenmand in", zucht Peter Vandenbempt bij Sporza. "Dat zou zeer goed nieuws zijn voor iedereen die graag wil dat het snel vergeten is, dat er niets van komt en de voetbalwereld kan blijven bestaan zoals zij heeft bestaan."

"Zelf vind ik het een catastrofe. De kern van de zaak is: wat is er gebeurd met ons Belgisch voetbal? Daar heeft de heer Rieder natuurlijk geen boodschap aan, want die zou wel eens vervelend kunnen zijn voor zijn cliënt."

"Dus kunnen we beter de aandacht daarvan afleiden en kijken of we de mensen die het onderzoek voeren, niet in diskrediet kunnen brengen. Dus: proficiat! Die man doet zijn werk, maar ik ben blij dat het het mijne niet is. Ik vind het echt ongelooflijk."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes