Nieuwe situatie voor Youri Tielemans

13 november 2018
instagram
Yoeri Tielemans brak door bij RSC Anderlecht en draaide vorig seizoen met AS Monaco bovenaan mee. Dit seizoen valt het dik tegen. De Monegasken boekten een 1 op 12 in de Champions League en staan met Guingamp laatste in de Ligue 1.

"Het is een situatie die ik nog nooit meegemaakt heb", stelt de 21-jarige centrale middenvelder. "Een moeilijke situatie, die wel leerrijk is."

"We wonnen onze eerste match en daarna niets meer. We hebben een overwinning nodig om uit die negatieve periode te komen."

Bij de recente matchen van de Rode Duivels kreeg Tielemans positieve kritiek te horen. In Frankrijk is het andere koek.

"Daar probeer ik niet naar te kijken", geeft Tielemans aan. "Kritiek komt er altijd. Ik luister naar wat de trainer vertelt, met de rest ben ik niet bezig. Ik speel mijn matchen. De trainer is tevreden over mijn prestaties."

Tielemans kan bij de Rode Duivels even de malaise bij AS Monaco vergeten. Thierry Henry blijft er middenin zitten. De middenvelder uit Sint-Pieters-Leeuw kende Henry al van bij de nationale ploeg, waar hij T3 en later T2 was.

"Hij neemt bij Monaco meer afstand van de spelers, wat logisch is", geeft Tielemans aan. "Als hoofdtrainer moet je de zaken anders aanpakken. Hij blijft nuchter en koel naast het veld. Hij is een beetje geschrokken, vanwege de ongewenste resultaten. Maar hij is wel tevreden over onze manier van werken. Het loopt goed op training, we hebben gewoon een overwinning nodig om uit die periode te geraken."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes