Chaotische toestanden op komst in JPL en 1B?

14 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Zestien en acht ploegen in het Belgische profvoetbal. Maar wat als één of meerdere ploegen geen licentie krijgen voor het volgende seizoen? Zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren zijn in verdenking gesteld in het dossier Operatie Propere Handen. Enkele clubs overwegen opnieuw klacht in te dienen tegen Moeskroen.

Clubs die schuldig zijn aan matchfixing krijgen een verplichte degradatie opgelegd plus een financiële boete. Als Waasland-Beveren op de laatste plaats eindigt in de Jupiler Pro League én nog een reeks moet degraderen, tuimelen ze naar de Eerste Amateurliga. KV Mechelen zou één reeks zakken.

En wat met Moeskroen? De uitlatingen van Pierre François, CEO van de Pro League, vielen niet in de smaak bij meerdere clubleiders. François verklaarde op de hoogte geweest te zijn van illegale praktijken bij Moeskroen. Ondanks zijn positie deed hij niets. Een aantal clubs willen het daar niet bij laten. Wat als Moeskroen een straf opgelegd krijgt?

De KBVB zou pas in juni of juli een beslissing nemen. Als die clubs naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport stappen, duikt een nieuw tijdsprobleem op. Hoeveel clubs zouden er dan in 1A en/of 1B spelen?


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes