Tiental Belgische profclubs met bouwplannen

14 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Sporting Charleroi ziet geen heil meer in verdere renovaties van het huidige stadion en hoopt in 2023 in een nieuwe voetbaltempel in Gosselies te kunnen spelen. Met 20.000 plaatsen en een prijskaartje van 60 miljoen euro. De Zebra's zijn geen unicum.

Bij Antwerp FC namen ze een nieuwe hoofdtribune in gebruik. Paul Gheysens wil snel werk maken van de verdere modernisering van het Bosuilstadion. Antwerp wil in 2024 klaar zijn met een capaciteit van 23.000 plaatsen.

Standard gaat voor een renovatie van Sclessin en een uitbreiding naar 30.000 plaatsen, waarbij alle hoeken dichtgemaakt zouden worden.

Club Brugge loopt al jaren met bouwplannen rond. Het blijft wachten op de eerste spadesteek. Marc Coucke streeft naar een nieuw stadion voor Anderlecht. In het andere geval volgt een grondige renovatie en kleine uitbreiding van het huidige onderkomen.

Ook bij KV Kortrijk beweegt er wat. Van het Guldensporenstadion naar een nieuwe thuishaven in een industriezone.

Bij STVV heeft de NV Stayen - eigenaar van het stadion - concrete plannen om een nieuwe tribune neer te poten aan de kant van de spoorweg, waar nu de bezoekersvakken zijn.

Lommel SK kreeg groen licht van het stadsbestuur om een stadion te bouwen aan de ringweg. Maar de toekomstige burgemeester wil die plannen laten herbekijken. De club zou naar een andere site moeten verhuizen.

Bij Beerschot Wilrijk zijn ze ook bezig met de toekomst. De Saoedische aandeelhouder en bouwgroep DCA willen het Kiel moderniseren.

Het stadion van KV Mechelen onderging al een uitgebreide facelift. Die werken zijn nog niet helemaal voltooid.

Racing Genk is ook bezig met bouwplannen. Een uitbouw van de Luminus Arena of een nieuw stadion op een andere locatie, de toekomst zal het uitwijzen.
DCVoetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes