Huiszoekingen bij Excel Moeskroen, KBVB en BAS

14 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Uit de documenten van Football Leaks zou blijken dat Pino Zahavi in 2016 wel degelijk nog een rol speelde bij Excel Moeskroen. Dat blijft niet zonder gevolgen.

Woensdagmorgen vonden huiszoekingen plaats bij Excel Moeskroen en een aantal bestuursleden. De onderzoekers vielen ook binnen bij de KBVB en het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Ze belden ook aan bij Edward Van Daele, ex-voorzitter van Excel Moeskroen.

Drie personen zijn van hun vrijheid beroofd. De onderzoeksrechter in deze zaak - die dus geen deel uitmaakt van de Operatie Propere Handen - zal na een verhoor moeten beslissen of ze aangehouden moeten blijven of niet.

Deze actie zou passen in een klacht die KV Mechelen indiende. Dat onderzoek begon in april 2018. De onthullingen van Football Leaks zouden een rol kunnen spelen bij deze huiszoekingen.

Uit hun informatie zou blijken dat makelaar Pino Zahavi achter de schermen de lakens uitdeelde bij Excel Moeskroen. Volgens de regelgeving mag een makelaar geen eigenaar of aandeelhouder zijn bij een club. Zahavi zou beroep gedaan hebben op stromannen.

Meerdere clubs stelden de licenties die Excel Moeskroen de jongste jaren bekwam in vraag, vanCercle Brugge tot Lierse, OH Leuven, Westerlo, STVV, Lommel SK en KV Mechelen.

Opvallend: Pierre François, CEO  van de Pro League, gaf recent mee dat hij op de hoogte was van vreemde dingen bij de licentietoewijzing van Moeskroen. François voegde er fijntjes aan toe aan het niet zijn bevoegdheid was om actie te ondernemen.

De onderzoekers willen niet alleen de eigendomsstructuur blootleggen. Werden er valse documenten aan het dossier toegevoegd voor het bekomen van een licentie? Was er sprake van witwaspraktijken?

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes