Degryse: "Geen schuldbekentenis van Coucke"

14 november 2018
instagram
Meer dan twintig medewerkers vlogen buiten bij RSC Anderlecht, met als bekendste kop die van Herman Van Holsbeeck. Marc Coucke wou een andere wind laten waaien. Luc Devroe werd de sportieve baas. Michael Verschueren gaat die rol overnemen.

De zoon van voormalig manager 'Mister Michel' Verschueren draait al jaren bij Anderlecht mee en heeft ook vijf procent van de aandelen in handen.

"Het is normaal dat Coucke bij een overname zijn eigen stempel wil drukken", stelt Marc Degryse in Het Laatste nieuws. "Succes kan op meerdere manieren, maar nu lijkt het me een verstandige zet met Michael Verschueren."

"Ik zie het niet als een schuldbekentenis van Coucke, dat is een veel te zwaar woord. Coucke is nog geen jaar bezig. Maar hij steekt zijn kop niet in het zand. Hij trekt snel conclusies en twijfelt niet."

Michel Verschueren was van 1981 tot 2003 manager van Anderlecht. Zijn zoon krijgt een grote verantwoordelijkheid op zijn schouders. Als 'zoon van' geldt dat nog meer.

"Knap dat hij dat durft te doen", merkt Degryse op. "Het is nu aan Michael Verschueren om die lijn door te trekken. Ook hij zal zich moeten bewijzen, maar hij weet perfect hoe het instituut Anderlecht denkt en werkt om tot succes te komen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes