"Fijn dat Club Brugge terug vertrouwen in mij kreeg"

14 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De ene zijn dood is de ander zijn brood. Ethan Horvath ging vorig seizoen in de fout en daarna vier andere keepers onder de lat plaatsnemen. Hij mocht weg, bleef en zag nieuwkomer Ivan Letica zijn kans gaan als eerste doelman. Nu is het terug aan Horvath.

"Ik heb hectische weken achter de rug", stelt de Amerikaanse doelman bij ESPN. "We speelden vier wedstrijden in twee weken. In die periode kreeg mijn zelfvertrouwen een enorme boost."

Letica ging in de fout tegen STVV en trainer Ivan Leko spaarde zijn jonge doelman niet. Zo kwam Horvath terug in beeld.

"Het was aangenaam om eerst weer te spelen in de Belgische competitie (thuis tegen KV Oostende, nvdr.). Zo kon ik het nodige vertrouwen terugkrijgen. Daarna moesten we naar Racing Genk. Dat is een lastige verplaatsing. Ik was blij dat ik in die match mijn ploeg kon helpen aan een punt."

Ethan Horvath kon zich daarna ook tonen in de Champions League. Na de uitmatch tegen AS Monaco kreeg hij zelfs een plaats in het Elftal van de Week.

"Een speciaal moment voor mij. Alles helpt voor mijn vertrouwen. Het hielp dat ik er kon zijn voor mijn ploeg. Het was fijn dat men bij Club Brugge weer vertrouwen in mij kreeg. Dat helpt mijn vertrouwen dan ook weer."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes