Ijslandse doelman verkoos Denemarken boven Club Brugge: "Betere stap"

14 november 2018
instagram
Donderdag nemen de Rode Duivels het op tegen Ijsland in het volgende duel van de Nations League. Bij de Ijslanders zit doelman Runar Alex Runarsson in de selectie. Enkele jaren geleden stond Runarsson nog hoog op het verlanglijstje van Club Brugge, maar uiteindelijk trok de zoon van gewezen Lokeren-coach Runar Kristinsson naar Denemarken.

De interesse van Club Brugge in Runarsson bleek zeer concreet te zijn. "Ik ben een keer of twee, drie in Brugge geweest, ja. Ik keepte toen in IJsland bij KR en had de keuze tussen Club Brugge en Nordsjaelland in Denemarken. Ik vond Nordsjaelland een betere stap'', steekt de Ijslander van wal bij Het Nieuwsblad.

De viervoudig international heeft daar ook enkele goede redenen voor. "Ze spelen daar zoals Manchester City, met een meevoetballende doelman dus, én het is hun politiek om jonge spelers kansen te geven, te ontwikkelen en die door te verkopen aan grotere clubs. Daar zou ik een kans krijgen en dat klonk me beter dan Club'', klinkt de keeper overtuigend.

Via Nordsjaelland kwam Runarsson deze zomer bij de Franse eersteklasser Dijon terecht. Hij heeft dan ook nog geen seconde spijt gehad van zijn beslissing om Nordsjaelland destijds boven Blauw-Zwart te verkiezen. ''In Brugge is er geld genoeg. Als je niet vanaf de eerste minuut presteert, kopen ze wel een nieuwe doelman. En zie, het is de juiste keuze gebleken", besluit Runarsson.

Donderdag zien we Runarsson meer dan waarschijnlijk niet aan het werk in het Koning Boudewijnstadion, aangezien Hannes Þór Halldórsson de onbetwiste nummer 1 is bij Ijsland.

LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes