Ligt Coucke zelf aan de basis van falende Sanneh?

14 november 2018
instagram
RSC Anderlecht legde deze zomer zo'n 8,5 miljoen euro op tafel voor Boubacar Sanneh. De Gambiaan werd zo de duurste verdediger ooit in België, maar kon zijn prijskaartje nog op geen enkel moment rechtvaardigen. Is de stap van Midtylland naar Anderlecht te groot voor Sanneh, of is er een andere reden voor zijn zwakke prestaties?

Sanneh presteerde afgelopen seizoen op een heel hoog niveau in de Deense competitie, maar in België wil het voorlopig niet lukken. Volgens La Dernière Heure is dat echter de schuld van de club zelf. Zo wijst de Waalse krant naar een aantal hervormingen die Marc Coucke doorvoerde. Ten eerste werd de sociale cel flink teruggeschroefd en focust die zich nu voornamelijk op jeugdspelers. In het verleden begeleidde de cel echter ook veel Afrikaanse spelers, om ze zo aan te passen aan de Belgische cultuur.

Daarnaast werd de samenwerking met restaurant Bella Vita, dat ook studio's verhuurde aan de club, stopgezet. Chef-kok Gino was echter een vaderfiguur voor de spelers, zeker voor de nieuwkomers met aanpassingsproblemen. Hetzelfde geldt voor Pierre Leroy, die verantwoordelijk was voor de leasing van de wagens. Ook bij de 79-jarige Leroy konden de spelers telkens terecht met vragen, twijfels en dergelijke.

LDH besluit dan ook dat het probleem-Sanneh groter is dan enkel zijn prestaties op het veld: "Anderlecht heeft het menselijke aspect onderschat bij de hervormingen. Een speler die zich zorgen moet maken omdat hij allerlei andere zaken moeilijk geregeld krijgt, kan niet presteren zoals het moet. Als Coucke op voorhand was rond gegaan bij de 'Legends', had hij 'persoonlijke begeleiding' al lang in zijn notitieboekje genoteerd. Maar ondertussen is Sanneh nog maar een tiende van zijn transfersom waard."

LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes