Moeskroen tegen de rest: "Willen tot het gaatje gaan"

14 november 2018
instagram
Woensdagvoormiddag zijn er een zevental huiszoekingen gebeurd in een onderzoek naar fraude en ongeldige licenties bij Moeskroen. Er zouden een drietal bestuursleden aangehouden zijn en in de loop van de dag verhoord worden. Verschillende clubs in BelgiŽ zien het graag gebeuren.

Het onderzoek tegen Moeskroen werd vorig seizoen opgestart na een klacht van degradant KV Mechelen, die de geldigheid van de licentie in twijfel trok. Maar ook Cercle Brugge, Lierse, OHL, Westerlo en STVV legden in het verleden al een klacht neer tegen de Henegouwers. Het Nieuwsblad meldt nu dat Westerlo, OHL en Lommel, dat inmiddels naar de hoogste amateurliga zakte, plannen hebben om zich burgerlijke partij te stellen tegen Moeskroen.

Donderdag volgt wel nog een overleg tussen alle ploegen uit de Proximus League, om samen tot een algemeen standpunt te komen. Bij Westerlo kent men alvast geen genade. "Westerlo zal zich sowieso burgerlijke partij stellen in dit onderzoek naar Moeskroen. We willen tot het gaatje gaan", aldus een strijdvaardige manager Herman Wijnants bij Sporza.

LVDC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes