KBVB start eigen onderzoek naar matchfixing

14 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Vanmorgen vielen er speurders binnen bij de Belgische voetbalbond, om de licentiedossiers van Excel Moeskroen op te vragen. Een onderzoek dat volgt op een klacht van KV Mechelen. Dat staat los van de Operatie Propere Handen. De KBVB onderneemt nu actie in dat grote schandaal.

"De onderzoekscoördinator van het Bondsparket van de KBVB heeft bevestigd dat het disciplinair onderzoek naar mogelijke feiten van wedstrijdvervalsing in de degradatiestrijd van 1A van vorig seizoen (2017-2018) werd opgestart", laat de KBVB weten.

De voetbalbond anticipeert zo op de uitkomst van het gerechtelijk onderzoek. Ze hebben tot eind juni de tijd om mogelijke maatregelen te nemen inzake matchfixing. Onder meer KV Mechelen en Waasland-Beveren kwamen in opspraak in Operatie Propere Handen.

Union St-Gilloise had vorige week een aangetekende brief verstuurd naar de KBVB, met de vraag of de bondsprocureur een interne procedure zou opstarten. De Brusselse club duidde op het belang van een tijdige beslissing. Zo won KV Mechelen de eerste periode voor Union.

Beerschot Wilrijk speelde onder voorbehoud tegen KV Mechelen en stelde zich al burgerlijke partij. "In die zaak wordt onderzoek gedaan naar witwassen en matchfixing in het Belgische voetbal. Door zich burgerlijke partij te stellen kan Beerschot de zaak van dichtbij volgen en oordelen of er eventueel schade en gevolgen zijn voor clubs uit 1A en 1B", lieten ze op het Kiel weten. "Beerschot dient uiteraard het geheim van het onderzoek te respecteren, maar zal duidelijk communiceren zodra het kan en opportuun is."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes