Duchâtelet jaagt fans Anderlecht op stang

14 november 2018
instagram
Matchfixing, witwaspraktijken, financiële fraude, de licentieproblematiek, het Belgisch voetbal moet zwaar in vraag gesteld worden. Roland Duchâtelet is die fase al voorbij. Hij deed dat jaren geleden al.

De voormalige voorzitter en eigenaar van STVV en Standard duikt in het VRT-programma De Afspraak terug in zijn belevenissen in het voetbal.

Vier jaar geleden greep Standard nog naast de landstitel, ten koste van Anderlecht. Duchâtelet is er nog altijd van overtuigd dat er iets mis was. Anderlecht zou die titel gekocht hebben.

"Er zijn toen in Play-off 1 matchen gefixed", aldus Roland Duchâtelet. "Onder meer van Anderlecht. Ja, het ging over de titel. Ik heb een aantal jaren geleden info aangeleverd aan het gerecht over zaken die niet correct waren."

Duchâtelet lijkt zich vooral te baseren op waarnemingen. "Een specialist kan zien of er normaal verdedigd wordt of niet. De moeilijkheid ligt erin dat je juridisch niet kunt zeggen dat iemand iets opzettelijk heeft gedaan."

Hij hoopt dat de onderzoekers zich niet beperken tot wat er vorig seizoen allemaal gebeurd zou zijn.

"Ik hoop dat de onderzoekers de zaak tot een goed einde kunnen brengen, anders zullen we misschien nog met meer info komen over de zaak. Tegen het gerecht heb ik alles gezegd".

De fans van Anderlecht vinden het maar niets dat Duchâtelet bepaalde beschuldigingen uit, zonder dat er bewijzen van mistoestanden zijn. Daar horen pittige reacties bij...

Fabian Feryn
De passage van Duchatelet in #deafspraak , pfff... grote beschuldingen vragen grote bewijzen. Ik hoor vooral een niet-voetbalkenner die conclusies trekt uit zaken waar geen conclusies uit te trekken vallen
Sven Rottiers

Beachsven
Ik ben een neutrale supporter tegenwoordig maar vind het wel laag om een voetbalploeg zonder bewijs aan te vallen. #duchatelet #deafspraak #rsca

Yannic__R
Genoeg is genoeg! @rscanderlecht gratuite beschuldigen. Laster en eerroof. Simpel! #deafspraak @VRT @CouckeMarc @verschuerenmic1 Stop Duchâtelet. Die arrogantie mag je achterwege laten. Waar zijn je bewijzen?🤬 #terugonderjesteen #nietsbereiktinhetvoetbal

Steven 🇧🇪🙅🏻‍♂️
@Steviioo
Er maakt er zich eentje belachelijk op nationale televisie. #Duchatelet

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes