Football Leaks: AS Monaco nam Standard te grazen

15 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Bij Standard mogen ze razend zijn op AS Monaco. Uit de informatie van Football Leaks blijkt dat de Russische eigenaars van die club Standard behoorlijk wat geld afhandig maakten.

Bruno Venanzi was Roland Duchâtelet pas opgevolgd als voorzitter en eigenaar van de Rouches. Venanzi had nog niet veel ervaring als clubleider. Makelaar Christophe Henrotay moest Standard aan versterking helpen. Zo leerde Venanzi Vadim Vasilyev kennen, eigenaar van AS Monaco en Cercle Brugge.

Standard nam Gabriel Boschilia op huurbasis over. Een extra aanvaller. Op Sclessin vreesden ze voor een langdurige schorsing van Darwin Andrade. AS Monaco bood de Nigeriaan Elderson Echiéjilé.

Die kon geen medische testen afleggen vanwege een stage met de nationale ploeg. Venanzi en zijn medewerkers kregen te horen dat die testen niet noodzakelijk waren. Echiéjilé zou een versterking zijn. Ze zwegen wel in alle toonaarden over een ernstige blessure.

Standard hapte toe, betaalde een huursom van 500.000 euro en stemde in met een aankoopoptie van 1,5 miljoen euro.

Bruno Venanzi heeft de informatie van Football Leaks bevestigd bij La Nouvelle Gazette.  "Het was de laatste dag van de mercato en onze titularis Darwin Andrade riskeerde een schorsing van enkele maanden. We hebben ons laten bedotten."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes