Sinterklaasgedrag voedingsbodem voor rellen RC Genk-Besiktas?

15 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Besiktas verkoopt geen tickets meer voor uitwedstrijden, uit vrees voor een uitsluiting in de Europese competities, na eerdere incidenten. Racing Genk organiseerde, op vraag van de lokale overheid, wel een ticketverkoop. Er was plaats voor een 2.000-tal fans van Besiktas. Na de match volgden rellen.

Enkele minuten na het laatste fluitsignaal kwam het in de buurt van de hoofdingang tot rellen. De politie te paard kwam in actie om de twee harde kernen te scheiden.

"Direct na afloop van het duel liep ik naar de ingang van kantine Zuid, die de politie hermetisch afgegrendeld had. Op mijn vriendelijke vraag waarom ik niet naar binnen mocht, kreeg ik van een zeer correcte agent het advies om te lopen via de openbare weg. Ik heb die raad opgevolgd en liep recht in de armen van de Besiktas-supporters", stelt supporter Alexander Kurvers in Het Belang van Limburg.

"Onmiddellijk was er sprake van provocaties over en weer, resulterend in vechtpartijen en moest de politie vr het stadion al ingrijpen. Ik heb direct beschutting gezocht tussen de auto's op de parking en was vanaf een verhoging getuige van het optreden van de politie te paard, die op de mensenmassa inreed om de partijen te scheiden. Daarbij zijn verschillende onschuldige mensen gekwetst geraakt."

Kurvers wijst met een boze vinger naar het gemeentebestuur. "Waarom mochten Genk-supporters niet kantine Zuid, noch het Themacaf in, waar geen Turkse supporters aanwezig waren? Waarom werden de Genk-fans, op politiebevel, naar de openbare weg gestuurd, recht in de armen van de Besiktas-fans? Waarom werd de Europese veiligheidsregel niet toegepast, die verordent dat bezoekende supporters na het laatste fluitsignaal minimaal n uur in hun vakken moeten blijven?"

"Ik ben ervan overtuigd dat deze ellende voorkomen had kunnen worden als de verantwoordelijken zich meer gefocust hadden op hun kerntaken, namelijk handhaving van de openbare orde en garanderen van de openbare veiligheid, in plaats van Sinterklaas te spelen uit electorale overwegingen."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes