Spelen Rode Duivels overbodige match tegen Ijsland?

15 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De Rode Duivels tellen zes op zes, Zwitserland heeft zes op negen. Als Eden Hazard zondag een punt pakken in Bern eindigden ze als groepswinnaar. Bij een gelijk aantal punten wegen de onderlinge resultaten door. In die zin wordt de partij tegen Ijsland een overbodig iets. Of toch niet?

Stel dat België Ijsland opnieuw verslaat en Zwitserland zondag wint van de Rode Duivels, dan tellen beide landenploegen negen punten. Dankzij de onderlinge matchen (vier op zes) eindigt België voor Zwitserland.

Als Ijsland in het Koning Boudewijnstadion wint en de Rode Duivels zondag gelijkspelen in Bern is de groepswinst ook binnen.

Maar er schuilt nog een adder onder het gras. Wint Zwitersland zondag met 1-0 dan eindigen ze voor België. De Rode Duivels mogen in Bern met één goal verschil verliezen, als ze zelf minimaal één keer scoren én vandaag tegen IJsland winnen. De maat nemen van Ijsland en dan met 2-1 of 4-3 verliezen in Bern, dat zou ook voldoende zijn voor een plaats in de finaleronde.

"Of ik spelers ga sparen tegen IJsland omdat het tegen Zwitserland belangrijker is? Neen, je kan geen twee wedstrijden met totaal verschillende spelers spelen", merkt bondscoach Roberto Martinez op. "De eerste wedstrijd is altijd belangrijk. Trouwens, winnen tegen IJsland geeft ons ook een voordeel tegen Zwitserland."

"Verwacht geen twee verschillende teams. We gaan de wedstrijden op dezelfde manier benaderen. We gaan kijken wie fris is om te spelen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes