Makelaar passeert opnieuw langs kassa bij transfer Dimata

15 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Landry Dimata trok voor 11,5 miljoen euro van KV Oostende naar VfL Wolfsburg. Liefst 3,3 miljoen daarvan bleef bij zijn makelaar Didier Frenay plakken. Dimata kan de voormalige profvoetballer nog veel geld opleveren.

De voormalige aanvaller van Standard kwam bij Wolfsburg amper in beeld en verhuisde op huurbasis naar Anderlecht. Goed voor een huursom van 500.000 euro. Anderlecht neemt Dimata - zoals contractueel bepaald - definitief over voor 5 miljoen euro.

Dimata heeft de weg naar doel terug gevonden en hoopt via Anderlecht terug een stap hogerop te kunnen zetten. Niet alleen bij VfL Wolfsburg - dat geld kan recupereren bij een doorverkoop dankzij een commissie - duimen ze gretig mee.

Het weekblad Sport/Voetbalmagazine kon het contract van Landry Dimata inkijken. Als Landry Dimata op termijn Anderlecht voor meer dan 10 miljoen euro verlaat, valt er voor Starfactory - het makelaarskantoor van Frenay - een nieuwe succes fee te rapen.

Dat contract werd afgesloten onder het bewind van Marc Coucke, die nu als voorzitter van de Pro League de hoge verloningen van de makelaars aan banden wil leggen.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes