Football Leaks noemt ook Cercle Brugge

15 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het Franse parket pakte de Russische eigenaar van AS Monaco op in een onderzoek naar fraude en witwaspraktijken. In het onderzoeksplatform Football Leaks komt AS Monaco vaak ter sprake. Zo duikt ook Cercle Brugge op!

De groen-zwarte vereniging kwam in handen van Dmitri Rybolovlev, sinds 2011 eigenaar van AS Monaco. Via Cercle Brugge zouden ze getracht hebben de Financial Fair Play-regels te omzeilen.

"Ik las dat ook, maar boekhoudkundig is dat op die manier niet mogelijk. De regels van de financiële fair play kun je maar omzeilen door je budget qua inkomsten kunstmatig te verhogen of zo je kosten te reduceren", reageert voorzitter Paul Schotte bij Sport/Voetbal Magazine.

"Maar wat AS Monaco bij ons doet, is juist investeren en kosten maken. Dit is een voor beide partijen goeie samenwerking waarbij de regels honderd procent gerespecteerd worden. Voor de rest blijven wij ijveren voor een ethische regelgeving."

Schotte ijvert ook om de Operatie Propere Handen tot het bittere eind uit te zitten. "De vergoedingen die in het voetbal betaald worden, zijn niet meer te verantwoorden. Dat een makelaar aan één transfer van een Belgische speler uit onze competitie een veelvoud verdient van wat een CEO die een bedrijf van duizend man leidt in zijn hele leven verdient, vind ik buiten elke norm."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes