Wat is er van Alexander Scholz?

16 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Op 22 maart 2014 lukte Alexander Scholz de enige treffer in de bekerfinale tussen Sporting Lokeren en Zulte Waregem. Scholz kon na een seizoen naar Racing Genk, Standard en Anderlecht. Een half jaar later trok hij een shirt van Standard aan. Drie jaar later volgde een transfer naar Club Brugge. Wat spookt hij nu uit?

De rechtsvoetige centrale verdediger brak door bij Vejle BK en trok op avontuur bij het Ijslandse Stjarnan Gardabaer. Hij werd er opgemerkt door Arnar Gretarson, die Sporting Lokeren aanraadde Scholz naar België te halen. Lokeren hapte toe en kreeg daar geen spijt van.

Scholz ontpopte zich tot een van de sterkhouders en liet de kassa rinkelen op Daknam. In januari 2015 volgde een transfer naar Standard. Hij won ook met de Rouches de Beker van België, in 2016 onder de leiding van Yannick Ferrera. Scholz kreeg de aanvoerdersband toegestopt.

Ricardo Sa Pinto deed minder beroep op Scholz en in januari 2018 stelde Club Brugge Scholz aan de pers voor. Maar de 26-jarige verdediger kreeg er een plaats in de categorie miskopen. Na een half seizoen bij Club  en vijf in België stapte Alexander Scholz op het vliegtuig.

Sanneh out, Scholz in

Terug naar zijn moederland. Hij kreeg een contract bij FC Midtjylland, dat Bubacarr Sanneh voor 8,5 miljoen euro verkocht had aan RSC Anderlecht.

De minzame verdediger beleeft er terug meer spelvreugde. Scholz kwam in tien van de zestien wedstrijden aan de aftrap en scoorde op 4 november op het veld van Esbjerg. Zijn eerste treffer in het shirt van FC Midtjylland.

De ploeg doet het bovendien ook goed. Na zestien speeldagen staan ze helemaal bovenaan in de Superligen. FC Kopenhagen telt ook 35 punten. Esbjerg volgt met 25 punten.

Na Peter Maes, Yannick Ferrera, Aleksandar Jankovic, Ricardo Sa Pinto en Ivan Leko heeft hij nu Kenneth Andersen als trainer.

Club Brugge betaalde 2 miljoen euro aan Standard. Zes maanden later vertrok hij voor een slordige 1,5 miljoen euro naar zijn huidige ploeg.

DC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes