De Boeck ontslagen, Vanderhaeghe in

15 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Geen Glen De Boeck meer bij KV Kortrijk. De voormalige Rode Duivel werd aan de kant geschoven. Zijn opvolger is al bekend! Yves Vanderhaeghe gaat terug bij de Kerels aan de slag.

Wie wordt de opvolger van Yannick Ferrera bij Waasland-Beveren? Daar ging het over. KV Kortrijk speelt voor stoorzender met het ontslag van Glen De Boeck.

Voor de ene een verrassing, voor een ander niet. De Boeck ging vorig seizoen al in de clinch met de clubleiding, die te weinig ambitie zou tonen. De samenwerking werd toch verdergezet.

Maar het bleef een parcours met brokken. De resultaten zorgden ook niet voor rust. Halfweg de reguliere competitie staat KV Kortrijk op de twaalfde plaats met 16 op 45. De achterstand op de nummer zes bedraagt zeven punten. Het gat met de laatste in de stand is zes punten.

Yves Vanderhaeghe begon in 2008 aan zijn trainerscarrière bij KV Kortrijk, als assistent van Hein Vanhaezebrouck. Hij was er zes seizoenen T2 en mocht het daarna als hoofdtrainer (zie archieffoto) proberen, na het vertrek van Vanhaezebrouck naar AA Gent. Dat liep gesmeerd. Marc Coucke - toen nog KV Oostende - kocht Vanderhaeghe weg.

De Roeselnaar was minder dan anderhalf seizoen trainer bij de Kustjongens en won de Beker van België. De 48-voudige Rode Duivels leidde AA Gent naar een deelname aan Play-off 1, kreeg een contractverlenging en werd er dit seizoen op 8 oktober 2018 ontslagen.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes