De Ceulaer: "Ooit trainer bij Racing Genk"

15 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Benjamin De Ceulaer hing zijn voetbalschoenen aan de haak op zijn 34ste. Hij kreeg bij STVV de kans om het als profvoetballer te proberen. Even later volgde een contract bij Feyenoord, dat hem al gauw uitleende aan RKC Waalwijk. Via Sporting Lokeren en Racing Genk belandde hij in 2015 bij Westerlo. Zijn laatste club als prof.

Benji De Ceulaer heeft een speciale band met Racing Genk. "Als rasechte Genkenaar en jeugdspeler van Racing mocht ik als tiener een titel vieren in de kuip van Winterslag. Nadat ik er op mijn 28ste als prof tekende, kwam ik eindelijk thuis."

"Mijn huis werd diezelfde avond versierd door vrienden en supporters. Meteen pakte ik met Genk, net als het seizoen ervoor met Lokeren, de beker. Misschien keer ik wel ooit terug naar Racing als jeugdtrainer. Ik amuseer me immers enorm als coach van de U6 van Termien (zijn laatste club als speler, red.), waar ik me meteen welkom voelde. Maar dat is toekomstmuziek. Ik heb even tijd nodig om de knop helemaal om te draaien”, zegt De Ceulaer in Het Belang van Limburg.

De Ceulaer kwam in zestien Europese matchen in actie, twee in het shirt van Lokeren en veertien met Racing Genk.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes