Nieuwe Belgische CEO OH Leuven werkte 13 jaar bij UEFA

15 november 2018
instagram
© PW
Peter Willems gaat bij Oud-Heverlee Leuven aan de slag als Chief Executive Officer. De Truienaar heeft meer dan dertien jaar ervaring op zak bij de UEFA. Daar was hij als Head of Marketing Activities and Sponsorhip verantwoordelijk voor de inkomsten uit sponsorship en licensing.

De voormalige jeugdspeler van het Truiense PSV Melveren behaalde een diploma handelsingenieur aan de KU Leuven en speelde bij de reserven van FC Zwarte Duivels Oud-Heverlee en later bij het toenmalige Sporting OHL. Negentien jaar later keert Peter Willems (rechts op de foto) terug naar Leuven. Hij begint er op 7 januari 2019 als CEO.

"De komst van Peter is een belangrijke stap voorwaarts. Ze past in het verder uitbouwen van de infrastructuur en de langetermijnambities van de club. We zijn zeer verheugd dat we iemand met zijn ervaring en kennis kunnen aantrekken voor het vervullen van deze cruciale leidinggevende functie",stelt vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Na zijn studies werkte hij bij Octagon in het MasterCard Europe kantoor in Waterloo. Hij stond er in voor MasterCard en al zijn activiteiten in het internationale voetbal en de Formule 1, onder andere de sponsoring van de FIFA Wereldbeker, het UEFA Europees Kampioenschap en de UEFA Champions League.

Willems deed ook ervaring op Deloitte & Touche, waar hij consultant was voor de Belgische sportafdeling, en bij Reebok, waar hij Sports Marketing Manager was voor de Belgische markt.

Hij startte in 2005 bij UEFA, het bestuursorgaan van het voetbal in Europa, en was er verantwoordelijk voor merk- en marketingstrategieŰn voor de UEFA en haar competities. Peter werkte er met 55 nationale ledenverenigingen en ging over marketing, sponsorship en licensing, onderzoek en Customer Relationship Management.

Peter Willems: "Ik ben heel trots dat ik de kans krijg om deze mooie club te leiden en verder kan bouwen op de sterke funderingen die de King Power familie hier heeft gelegd. Ik besef hoe belangrijk de erfenis van de overleden voorzitter is voor zijn familie en iedereen die bij de club betrokken is. Ik kijk dan ook uit naar de uitdaging om zijn visie te helpen realiseren, zowel wat betreft de sportieve resultaten als het versterken van de maatschappelijke rol van de club."

"De supporters zijn het hart en de ziel van de club en het is belangrijk voor mij om naar hen te blijven luisteren. Ik kijk er naar uit met hen samen te werken om hun club vooruit te helpen en de beleving nog te verbeteren."

Nog een nieuwe naam

Marc Tordeur komt de rangen ook versterken, hij wordt Head of Operations, en werkte in de voedings-, farmaceutische en luchtvaartsector, waar hij zich specialiseerde in ontwikkeling, beveiliging, gebouwen en gezondheid en veiligheid.

Hij was de afgelopen vier jaar verantwoordelijk voor de gebouwen op de luchthavens in Zaventem, Oostende en Luik. Daar stond hij in voor onderhoud en veiligheid, het verhuren en verbouwen, projectbeheer en contacten met overheden. Hij heeft ervaring met het verzekeren van de operationele continu´teit tijdens grote verbeteringswerken en het co÷rdineren van grote evenementen zoals koninklijke en diplomatieke bezoeken.

OHL is nog op zoek naar een Chief Commercial Officer om de CEO bij te staan en het managementteam te versterken.
Dimitri Charles


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland DuchÔtelet

Meer voetbalquotes