PSG niet meer in de Champions League?

16 november 2018
instagram
Als Football Leaks met nieuwe informatie over wantoestanden naar buiten komt, zit Paris Saint-Germain er vaak bij. Volgens Javier Tebas, grote baas van de Spaanse LaLiga, is het tijd voor actie. De UEFA moet PSG uit de Champions League gooien.

"We praten en klagen al twee jaar over valsspelen, er had al eerder iets aan gedaan moeten worden. Football Leaks heeft laten zien dat de UEFA niet op de juiste manier heeft opgetreden. Met de informatie die we nu hebben, moeten er een straf uitgedeeld worden", geeft Tebas aan op een zitting van Soccerex in Miami.

"Ik vind dat Paris Saint-Germain voor minimaal één seizoen moet worden uitgesloten van Champions League-voetbal."

"Het is niet mijn doel om hen uit de Champions League te krijgen. Het is mijn doel dat iedereen zich aan de Financial Fair Play-regels houdt. De UEFA moet hier snel werk van maken. Ze hadden twee jaar geleden al moeten optreden."

Bij de nieuwe onthullingen van Football Leaks kwam ook Manchester City aan bod. Opnieuw. Tebas heeft het sinds de transfer van Neymar van Real Madrid naar PSG echter vooral op de Franse topclub gemunt.

Tebas: "Over Manchester City weet ik niet zoveel en naar hen is door de UEFA nog niet zo goed gekeken."

"Bij Paris Saint-Germain is het duidelijk dat ze niet hun echte cijfers hebben laten zien en daarom is uitsluiting van de Champions League een logische straf. Als waar is wat in de documenten van Football Leaks staat, moet er ook een onderzoek naar Manchester City komen."

"PSG heeft gegoocheld met de sponsordeals. Dat heeft Manchester City ook gedaan, maar op kleinere schaal. Ze gebruiken de City Football Group om verliezen te maskeren. Men moet simpelweg de regels volgen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes