Hans Vanaken wel of niet houdbaar?

16 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Verkozen worden tot Profvoetballer van het Jaar, Hans Vanaken deed het prima in 2017/2018. Dit seizoen weet hij nog dat tikje meer te brengen. Beloond met zijn eerste selecties en speelminuten bij de Rode Duivels. In januari kan er nog meer volgen: de Gouden Schoen en/of een transfer.

Halfweg het seizoen andere oorden opzoeken, dat lijkt niet meteen wat voor de minzame Limburger. Hij ligt bovendien nog tot midden 2023 onder contract. Dat dateert van september. Een gevoelige loonsverhoging.

Vanaken is echter de 26 lentes al gepasseerd. Als hij zijn kans wil gaan in een hoger genoteerde competitie zou dit wel eens het momentum zijn. Het ijzer smeden als het heet is. Aan belangstelling is er geen gebrek. Meerdere ploegen volgen zijn prestaties op de voet.

De voormalige speler van Lommel en Lokeren heeft nog de uitmatch tegen Borussia Dortmund en het thuisduel tegen Atlético Madrid om zich nog wat meer in de kijker te spelen, richting de wintermercato.

Anderzijds heeft Club Brugge wel een aantal troeven in handen. Vanaken won met Club twee landstitels, de Beker van België en de Supercup. Een derde landstitel behoort tot de mogelijkheden.

Club Brugge overwintert wellicht in de Europa League. Dat is nog een mooie uitdaging.

Anderzijds: twee landstitels, de Beker van België, de Supercup, Profvoetballer van het Jaar, als daar binnenkort de Gouden Schoen bijkomt heeft Hans Vanaken alle prijzen gewonnen die er in België te winnen zijn.

Als hij ook bij de Rode Duivels een stap vooruit wil zetten, dringt een transfer naar een buitenlandse club zich op.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes