Vandenbempt: "Opmerkelijke terugkeer van Vanderhaeghe"

16 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Glen De Boeck werd de laan uitgestuurd bij KV Kortrijk. Yves Vanderhaeghe werd aangesteld als zijn opvolger. Voor Vanderhaeghe wordt het zijn tweede avontuur in het Guldensporenstadion. Analist Peter Vandenbempt laat zich uit over de aanstelling van Vanderhaeghe.

"Ik vind het een beetje opmerkelijk dat Vanderhaeghe terugkeert naar Kortrijk", aldus Peter Vandenbempt tegenover Sporza. "Want iedereen weet toch hoe Vanderhaeghe een paar jaar geleden vertrokken is bij Kortrijk, tot grote woede, teleurstelling en onvrede van Allijns (Joseph Allijns, voorzitter KV Kortrijk, red.)."

In 2015 had Vanderhaeghe zijn contact verlengd als trainer van KV Kortrijk. Marc Coucke kocht hem weg bij de Kerels. Tot grote woede van Allijns.

"Toen Vanderhaeghe met Oostende naar Kortrijk kwam, was het publiek ook bijzonder vijandig. Maar Allijns heeft een tijd geleden al aangegeven dat hij dat lang geleden al bijgelegd had met Vanderhaeghe. Wat hem betreft waren er geen persoonlijke problemen meer."

"We zullen zien hoe Vanderhaeghe ontvangen wordt door de fans, maar ik denk dat dat ook wel gauw vergeten zal zijn.  Zo gaat het in het voetbal: niet te lang te rancuneus zijn, gauw over het hart strijken en dan kan je weer door dezelfde deur en samenwerken. Dus hij komt terug thuis."

Na vijftien speeldagen staat KV Kortrijk pas op de twaalfde plaats in de Jupiler Pro League. Het telt amper zes punten meer dan rode lantaarn Sporting Lokeren. Na de interlandbreak opent Yves Vanderhaeghe met KV Kortrijk op het veld van.... KV Oostende.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes