Werkstraf en stadionverbod voor zoon Borkelmans

19 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Jelle Borkelmans hangt een taakstraf van 250 uur boven het hoofd. Tel daar nog een stadionverbod van vijf jaar bij. De zoon van voormalig Rode Duivel Vital Borkelmans was in 2015 betrokken bij een zware vechtpartij voor Club Brugge-Napoli.

Volgens procureur Yves Segaert was Jelle Borkelmans de leider van Bruges Youth, een groep jonge en gewelddadige hooligans van Club Brugge.

''Volgens hun erecode mogen mensen die op de grond liggen niet geschopt worden, maar Borkelmans maakte van deze werkwijze zijn handelsmerk'", tekende Het Nieuwsblad maandag tijdens de zitting in de Brugse correctionele rechtbank op.

De aanval op de Italiaanse fans die aan het drinken waren op de Eiermarkt, was niet de enige actie van Borkelmans op die bewuste 26e november. ''Kort na de feiten op de Eiermarkt sloeg hij elders nog een man, die zijn verjaardag aan het vieren was, van een paal omdat hij een mauve trui droeg. Terwijl de man op de grond lag kreeg hij nog enkele harde trappen."

De procureur wil Borkelmans en dertien andere betrokkenen hard aanpakken. ''Onze maatschappij kan niet tolereren dat een dergelijke bende holbewoners een primitieve stammenoorlog uitvecht in de Brugse binnenstad.''

Walter Van Steenbrugge vraagt de vrijspraak. De advocaat ontkent dat Jelle Borkelmans een kopstuk was en merkte op dat hij al een stadionverbod van zes jaar heeft lopen. Zijn proces zou al gemaakt zijn in de media.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes