Silvio Proto had nog drie aanbiedingen

19 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Van RSC Anderlecht naar KV Oostende, waar een meerjarig contract te wachten lag. Silvio Proto liet echter na één seizoen weten dat hij wou vertrekken. Een eerste uitdaging in een andere competitie en meer geld. Zijn avontuur bij Olympiakos Piraeus liep echter na één seizoen af.

Proto verhuisde afgelopen zomer naar Lazio Roma, waar hij nu tweede keeper is. Er lagen nog andere opties op tafel.

"Ik kreeg een zeer mooi financieel aanbod uit Turkije, maar dat zei me niets. Er was ook een aanbieding uit Cyprus, maar dat is zoals Griekenland maar dan net wat minder", stelt de voormalige Rode Duivel tegenover Sport/Footmagazine.

"Ik kon naar de tweede Bundesliga, maar dat trok mij niet aan. Toen ik in de zomer terugkeerde naar Athene, vertelde de directie dat ze niet meer op mij rekenden en dat ik apart moest trainen. Dan hebben we in onderling overleg de samenwerking stopgezet en toen ik eenmaal vrij was, kreeg ik veel aanbiedingen."

De 35-jarige doelman kwam nog niet aan spelen toe in de Serie A. Proto was elf keer bankzitter. Simone Inzaghi kiest voor Thomas Strakosha, een 23-jarige Albanees die geboren is in Athene.

Proto stond wel onder de lat in de voorronde van de Champions League tegen Arsenal (2-0 nederlaag). Hij mocht daarna nog zijn kans gaan in de Europa League tegen Apollon Limassol (2-1 zege) en Eintracht Frankfurt (4-1 nederlaag).

Hij ligt nog tot midden 2021 onder contract bij Lazio Roma.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes