Opnieuw winstcijfers voor KRC Genk

19 november 2018
instagram
© RD
Het gaat niet alleen sportief goed met Racing Genk. De positieve flow op financieel vlak zet zich ook verder. Voor het derde jaar op rij maakte de clubleiding winstcijfers bekend.

Op de zitting van de Algemene Vergadering werden de cijfers van het seizoen 2017/2018 op tafel gelegd. KRC Genk zag het eigen vermogen van 43,9 naar 47,2 miljoen euro stijgen.

De bedrijfsopbrengsten bedroegen 50 miljoen euro. In 2016/2017 was dat 73 miljoen, maar toen stroomde er behoorlijk wat geld binnen via de succesvolle Europese campagne.

Racing Genk realiseerde het afgelopen seizoen een winst van 3,3 miljoen euro.

"We blijven financieel stabiel én schuldenvrij, dat is zeer belangrijk", laat de clubleiding weten. "In de eerste plaats om over een veilige buffer te beschikken in een seizoen waarin er minder transferinkomsten zijn. Maar ook om onze sportieve én extrasportieve ambities waar te maken. Zo zal KRC Genk niet alleen blijven investeren in de ploeg op het veld. Ook ernaast groeien we verder. Met jaarlijkse investeringen in een betere wedstrijdbeleving voor elke supporter, met de plannen voor een nieuw trainingscomplex voor de hele clubwerking en met in de verdere toekomst de bouw van een nieuw stadion."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes