Dikke Freddy richt zich tot Marc Coucke

20 november 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Makelaars die torenhoge commissies vangen, liefst in het zwart. Clubs die geld op buitenlandse rekeningen storten. Matchfixing. Een voorzitter van de Pro League die in vraag gesteld moet worden. Scheidsrechters zonder integriteit.

Koning Voetbal heeft nog weinig koninklijks. Dikke Freddy, alias Eric Vlaeminck kijkt naar Marc Coucke, voorzitter van de Pro League en RSC Anderlecht.

"Geachte heer,

Vorige week hoorde ik u op de radio openhartig spreken over de problemen die ontstaan omdat De Standaard het nodig vindt om dagelijks het voetbal zwart te maken. Graag bezorg ik u enkele voorstellen om voor onze geliefde volkssport het tij te keren.

"Laat de daklozen de kleedkamers als slaapzalen gebruiken"

U maakt zich, net als de overgrote meerderheid van de bevolking, zorgen over het feit dat de voetbalclubs zwaar in de problemen zullen komen nu minister Maggie De Block ermee dreigt om de lonen van de voetballers op dezelfde manier te belasten als de lonen van bijvoorbeeld de postbodes, de verpleegsters en de treinbegeleiders.

Zou het een oplossing kunnen zijn om voortaan met negen man per ploeg voetbal te spelen in plaats van met elf. Ook bij de postbodes, de verpleegsters en de treinbegeleiders lost men veel problemen op door hun aantal te verminderen.

Bepaalde socialisten dreigen ermee om de voetbalclubs de rekening te presenteren voor de kosten van het posteren van politieagenten voor hun stadions. Naar het schijnt bedraagt de politiefactuur voor n weekend eersteklassevoetbal zon 225.000 euro. Dat komt overeen met de jaarlijkse subsidie die de Belgische regering voorziet voor de opvang van daklozen.

Mijn voorstel is: schaf zowel de politie als de subsidie voor de daklozen af. Laat de daklozen de kleedkamers van de voetballers (die 's nachts toch leeg staan) als slaapzalen gebruiken; de aanwezigheid van loges, sanitair, douches en bubbelbaden is een pluspunt. Schakel daarbij de firma G4S in. Hun beveiligingsagenten kunnen de politie vervangen en omdat ze geen ambtenarenstatuut hebben kosten ze zo goed als niks. Volgens de OCMW-voorzitter van Antwerpen kunnen ze bovendien ook prima voor daklozen zorgen.

"Ik wil een keertje de sauna van Anderlecht gebruiken"

Er is veel miserie met de voetbalmakelaars. U bent op zoek naar een gereglementeerd statuut voor die voetbalmakelaars. Maak het niet te moeilijk en geef ze hetzelfde statuut als een minister! In dat geval mogen ze hooguit slechts zoveel verdienen als wat nu n weekend politie bij de voetbalstadions kost (of een jaar daklozensubsidie) en bovendien moeten ze bij de koning een eed afleggen waardoor ze, net zoals onze ministers, niet meer mogen liegen.

Indien mijn voorstellen u nuttig lijken, kunt u misschien mijn kandidatuur ondersteunen om als dakloze onderdak te krijgen bij Sporting Anderlecht. Het zou mij een genoegen zijn om er een keertje de sauna te gebruiken.

In afwachting van uw antwoord verblijf ik met de meeste Hoogachting,

Dikke Freddy, alias Erik Vlaeminck van Sociaal.net"

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes