Verbod op gokreclame in het voetbal?

05 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
In het dossier Operatie Propere Handen kwam ook matchfixing naar voor, net als bij de Zaak Yé. Recent waren er ook schandalen met spelers die geld ingezet hadden op wedstrijden van de club waar ze actief waren.
Het Vlaams Parlement wil dit in de toekomst gaan aanpakken.

Zo vaardigde minister Koen Geens al een KB uit. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Vanaf 1 juli wordt gokreclame verboden op shirts waar minderjarigen mee spelen. Daarnaast worden ook reclames in sportprogramma’s beperkt. "Het is een eerste stap in de goede richting maar we zijn er nog niet", reageert Peter Naessens, directeur van de Kansspelcommissie.

Gokreclame volledig bannen uit het voetbal zal dan wel nog niet voor morgen zijn, toch is de link naar matchfixing of omkoping snel gelegd. "Te veel reclame, dat is een probleem. Door de duidelijke aanwezigheid van gokkantoren wordt de indruk gewekt dat gokken onlosmakelijk met voetbal is verbonden. Er is geen beperking."

Strengere regels
Het Parlement zal woensdag het dossier behandelen. Groen en SP.A willen nog een stap verder gaan in het bannen van gokreclame. "Waarom wordt gokken op wedstrijden door voetballers niet gewoon helemaal verboden? En niet alleen op eigen wedstrijden? De slinger is doorgeslagen", aldus Imade Annouri (Groen).

Ze beseft het gevaar van gokken. "Daarom willen we de reclame verder inperken zoals dat ook voor alcohol en sigaretten geldt. In eerste instantie op televisie, maar ook online, bij de openbare omroep. Daar kunnen we niet ver genoeg in gaan."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes