Standard met Mpoku tegen STVV

05 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Met overwinningen tegen KV Kortrijk, AS Eupen en Sevilla FC leek Standard terug op de goede weg te zitten. De uitmatch tegen Club Brugge was er echter te veel aan. De Rouches toonden veel te weinig grinta en lieten zich naar de slachtbank leiden. Zaterdag moet het anders.

Dat belooft geen gemakkelijke klus te worden want Standard moet naar STVV. De Kanaries zijn uitstekend bezig en kunnen Standard tot op zeven punten terugslaan. Een mooie kloof met nog twaalf duels te spelen.

Michel Preud'homme moet het zonder Mehdi Carcela en Moussa Djenepo doen, beiden geschorst. Zowel Carcela als Djenepo presteerden pover tegen Club Brugge.

Met Paul-José Mpoku recupereert Preud'homme wel een belangrijke pion. De 26-jarige Congolees zit aan vijf goals in twaalf competitiewedstrijden. Spits Renaud Emond scoorde ook vijf keer, dan wel in zestien matchen.

Standard staat zevende en heeft de punten nodig om in de top zes te geraken of om de voeling met die zes clubs te houden. Charleroi telt ook 26 punten, AA Gent heeft er 25. De Zebra's moeten naar Anderlecht, de Buffalo's spelen thuis tegen Eupen.Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes