Neymar op het matje geroepen door Pelé

05 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Pelé heeft veel lof over de voetbalkwaliteiten van zijn landgenoot Neymar. De voormalige topvoetballer is echter minder te spreken over de minder fraaie kantjes, zijn theatrale gedrag.

De drievoudig wereldkampioen vertelt in een interview met Folha de São Paulo dat de 26-jarige Neymar het niet nodig heeft om overtredingen te simuleren.

“Het is moeilijk om Neymar te verdedigen met alle streken die hij naast het voetballen uithaalt. Ik heb met hem gesproken en hem aan zijn kwaliteiten herinnerd”, aldus Pelé, die eraan toevoegt dat het onrealistisch is om te denken dat Neymar de nationale ploeg kan dragen. “Hij was ongelukkig, want Brazilië won het WK niet en Neymar werd er uitgelicht.”

“Ik heb hem in Europa twee keer gesproken. We praatten wat en ik heb het volgende uitgelegd: ‘De God van het voetbal heeft jou dit talent gegeven. Wat jij doet, maakt het alleen maar moeilijker’”, lijkt de 78-jarige Pelé te doelen op het gedrag op het veld waarmee Neymar bij tegenstanders en voetbalfans het bloed onder de nagels vandaan haalt.

Pelé vertelt verder onder de indruk te zijn van Kylian Mbappé, die bij Paris Saint-Germain samenspeelt met Neymar. “Neymar is mijns inziens completer, maar in Europa heeft iedereen het over Mbappé. Mensen vergelijken mij weleens met Mbappé en er zijn overeenkomsten, ja. Maar hij is al negentien. Hij heeft het WK gewonnen”, besluit de Braziliaan.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes