Vergiftigd geschenk voor KRC Genk?

06 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Vreugde bij Racing Genk na de 1-3 zege tegen Charleroi in de Beker van België. De ruim 1.200 meegereisde fans gingen uit hun dak, net als spelers en medewerkers. Genk was vorig seizoen finalist en aast nu op meer. Past dat echter wel in het schema?

Tussen 18 en 20 december komt er een wedstrijd bij, op bezoek bij Union St-Gilles of FC Knokke. De kwartfinale in de Beker van België.

Zo raakt de kalender alsmaar voller voor het team van Philippe Clement. Racing Genk heeft ook nog een wedstrijd in de Europa League, met als inzet 'overwinteren in Europa'.

Gaat dit naweeën hebben op de matchen in de reguliere competitie? Er staan deze maand nog zes matchen op de Genkse agenda:

08/12 KRC Genk - KV Kortrijk
13/12 KRC Genk - Sarpsborg (EL)
16/12 KRC Genk - KV Oostende
19/12* Union/Knokke - KRC Genk (CC)
23/12 AS Eupen - KRC Genk
26/12 KRC Genk - KAA Gent

(* datum onder voorbehoud)

Maar er is meer. Als de Genkies zegevieren in de kwartfinale komt er in januari een bekermatch bij. Genk moet dan op vrijdag 18 januari naar STVV, speelt op 22-24 januari in de beker  en wordt de 27ste in Moeskroen verwacht. De terugwedstrijd in de Beker van België volgt nog in januari, op 29 of 30 januari. Maar op 1 februari volgt de competitiematch tegen Waasland-Beveren.

In februari volgen duels tegen Standard, Club Brugge en Antwerp, plus twee duels in de Europa League - als Genk overwintert in die competitie.

Haalt Racing Genk opnieuw de finale van de Beker van België dan moeten ze tussen speeldag 6 en 7 van Play-off 1 naar het Koning Boudewijnstadion trekken met als inzet de cup.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes