Mpoku schoot Anderlecht te hulp met Sambi-Lokonga

06 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Paul-José Mpoku koestert Standard, zijn broer Albert Sambi-Lokonga speelt bij aartsrivaal Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck noemde Sambi-Lokonga de toekomst van Anderlecht. De middenvelder kreeg echter weinig speelminuten en dacht aan een uitleenbeurt.

"Ik had speelminuten nodig en hoopte op het buitenland, maar mijn broer raadde dat af", geeft Sambi-Lokonga aan bij Het Nieuwsblad. "Ik sprak ook met trainer Vanhaezebrouck en die wilde dat ik bleef. Daaruit sprak vertrouwen, maar ik dacht ook: Je noemt me wel een sierlijke voetballer, maar je stelt me niet op."

De 19-jarige centrale middenvelder kwam vorig seizoen aan 347 speelminuten in de Pro League. Hij zit nu aan 310 minuten en pikte ook 22 minuten in de Europa League mee.

Inmiddels krijgt de middenvelder weer kansen. "Gelukkig bleek het achteraf de juiste keuze dat ik ben gebleven. Soms moet je geduld hebben", geeft hij aan.

Voetballen bij Anderlecht en Standard, dat zorgt voor de nodige hilariteit binnen de familie.

"Als de resultaten van Anderlecht tegenvallen, zegt hij (Mpoku) altijd: Ik bel wel even naar Bruno Venanzi en dan kom je lekker naar Standard. Het is zijn favoriete grapje. Ooit willen we wel voor hetzelfde team spelen, maar nu nog niet."

Standard doet het nu trouwens niet veel beter. Overwinteren in de Europa League kan nog, maar in de nationale competitie telt Standard vier punten minder.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes