Er zouden nog Belgische clubs à la Moeskroen zijn!

06 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Operatie Propere Handen vond ook de weg naar Le Canonnier. In een poging de eigendomsstructuur van Excel Moeskroen bloot te leggen. In het voetbalwereldje is iedereen ervan overtuigd dat Pini Zahavi de sterke man was bij Moeskroen, en mogelijk nog altijd is. Een Italiaanse onderzoeksjournalist kijkt niet alleen naar Moeskroen!

Pini Zahavi werd in 2015 hoofdaandeelhouder bij het toenmalige Moeskroen-Peruwelz. De FIFA sprak echter een verbod op Third Party Ownerships uit. Makelaars mochten niet langer een rol spelen op beleidsniveau. Dus verkocht Zahavi zijn aandelen.

Aan de Thai Pairoj Piempongsant, die al vijftien jaar een bevoorrechte zakenpartner is van Zahavi. De huidige sportief directeur Jurgen Rober werkte jarenlang samen met Fali Ramadani, een Albanese makelaar die samenwerkt met Zahavi. Piempongsant zou de club nu willen verkopen aan... Ramadani.

"Zwart op wit zal je nergens vinden dat Zahavi nog altijd iets te maken heeft met Moeskroen. Op papier staat zijn naam nergens. Daar is hij heel sterk in. Officieel heeft hij de club verkocht, maar dat hij nog invoed heeft, is zeker", stelt Romain Molina tegenover Sporza.

"Maar Moeskroen is niet de grote boze wolf in het Belgische voetbal. Er zijn nog gevallen, maar als er elk jaar 30 spelers bijkomen en 30 vertrekken, is het wel heel opvallend", geeft de Italiaanse onderzoeksjournalist aan.

"Voor mij is Zahavi ook geen lid van de maffia. Ik schrijf niet alleen over wat hij doet, maar ook over hoe hij er geraakt is. Ik noem hem de diplomaat van de sport. Hij is een werker en een polyglot. De dag dat hij verdwijnt, verandert het hele milieu."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes