Leko: "Elk talent tot nieuwe Messi of Izquierdo verheven"

06 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Cyril Ngonge mocht tegen Standard invallen en zette enkele fraaie acties op. De 18-jarige aanvaller werd meteen een gouden toekomst toegeschreven. Ngonge stond voor sommigen al met anderhalf been in de Premier League. Ivan Leko tracht dat jonge geweld met beide voeten op de grond te houden.

Voor de uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren moet Leko het bijzonder zonder een elftal doen. Met Noah Fadiga (19, Lois Openda (18), Cyril Ngonge (18) en Brandon Baiye (17) zitten er vier tieners in de twintigkoppige selectie.

"Het is alleszins een speciale situatie", stelt Ivan Leko. "Die jongens hebben talent, maar er is een enorm verschil tussen jeugdvoetbal en elke match moeten winnen bij een topclub. We moeten hen vertrouwen geven, goed begeleiden en focussen op het belangrijkste doel: de volgende match winnen."

Elk nadeel heeft zijn voordeel, zei Johan Cruijff. Voor Club Brugge stond er geen bekervoetbal op de agenda - uitgeschakeld tegen amateurclub Deinze - waardoor er eens geen midweekmatch op het menu stond.

"Eens drie trainingen op een rij kunnen doen en intensief toewerken naar een wedstrijd is belangrijk voor hen. Zo kunnen ze de intensiteit oppikken", geeft de Kroatische trainer mee.

"Deze generatie is totaal anders dan die van 20 jaar geleden. Elk jong talent wordt onmiddellijk tot nieuwe Messi of Izquierdo verheven en iedereen eist zijn kans op. We spelen daarop in, maar moeten de lat voor iedereen even hoog leggen. Als je in de eerste ploeg zit, draait het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit."Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes