Belgische makelaars gaan voor kwaliteitslabel

06 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Makelaars die torenhoge commissies opstrijken, die zich via buitenlandse rekeningen laten betalen of zelfs zo de lonen van spelers of trainers betaalden, matchfixing, er kwamen weinig fraaie dingen bovendrijven in Operatie Propere Handen en Football Leaks. De oprichting van de Belgische Federatie van Voetbalmakelaars (BFFA) moet betere tijden inluiden.

Wie in België actief wil zijn moet geen lid worden van die organisatie. BFFA wil samen met andere instanties een einde maken aan de wantoestanden in de makelaarswereld.

"Er zijn wantoestanden gebeurd, maar we hebben een lijn getrokken. We vertrekken nu vanaf nul en dit is een nieuw begin", zegt BFFA-voorzitter Jesse De Preter tegenover Sporza.

"Met de BFFA willen we een aanzet geven om in een propere business te werken. Wij leveren heus wel goed werk. Er is nog veel overleg nodig, maar je moet ergens beginnen", aldus vicevoorzitter Nico Vaesen.

Patrick De Koster wordt lid van deze Belgische vakvereniging. "In Engeland gebeuren er ook fouten, maar de transparantie is daar veel groter. Zo betalen de clubs daar aan de bond en die betaalt op haar beurt door aan de makelaars. Er is een grotere vorm van correchtheid."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes