Brys looft de beroepsernst van Preud'homme

07 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Zaterdagavond is het STVV-Standard op Stayen. Een belangrijke wedstrijd in de strijd voor deelname aan Play-off 1. De druk ligt bij de bezoekers, na hun barslechte prestatie tegen Club Brugge. Standard moét erbij zijn, STVV wil dat graag.

  • Van onze reporter op Stayen
STVV staat na zeventien speeldagen op de vijfde plaats met 30 punten. Charleroi telt vier punten minder, net als nummer zeven Standard. AA Gent heeft 25 punten.

Er werd dit seizoen nogal wat geklaagd en gezaagd over het kunstgrasveld op Stayen. Ook door Marc Brys, vanwege de slechte staat van dat speelveld. Dat andere trainers, media en supporters het vaak over een 'voordeel' voor STVV hebben, valt echter niet in zijn smaak. Het lijkt te vaak op een zwak excuus voor het eigen falen en een minachting voor de prestaties van STVV.

"Dit kunstgrasveld is een grotehandicap voor ons, het past niet bij onze manier van voetballen", stelt Brys op de persbabbel. "Wij moeten er vijftien matchen op spelen en de andere ploegen slechts eentje."

Brys heeft een punt, want STVV doet het ook op verplaatsing prima. Een punt bij Racing Genk en Anderlecht, winnen bij AA Gent en Antwerp FC, dan valt dat zogenaamde extra thuisvoordeel op Stayen in het water.

Daar hoort een kwinkslag bij. Eentje die kan tellen. "Wij presteerden heel sterk bij Antwerp (1-3, nvdr.), misschien ligt daar ook wat kunstgras."

Anno 2018 heeft elke profclub één of meerdere kunstgrasvelden in het oefencomplex. Trainers en spelers van andere ploegen stellen vaak dat het kunstgras op Stayen anders is en dat het daarom weinig zin heeft om meer uren op hun veld te trainen.

De andere clubs krijgen echter de mogelijkheid om een training op Stayen af te werken. Dat geldt al sinds de ingebruikname van het eerste synthetisch veld. Van Hein Vanhaezebrouck tot Laszlo Bölöni en Ivan Leko, ze maakten er dit seizoen geen gebruik van.

Michel Preud'homme doet dat wel. Standard trainde donderdag in Sint-Truiden. De eerste club dit seizoen.

"Dat verbaast me niets", reageert Marc Brys. "Ik had verwacht dat ze zouden komen. Preud'homme is de meest professionele trainer in België. Het getuigt alleen maar van zijn beroepsernst."
Dimitri Charles


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes