Clement krijgt hulp van speler

07 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Op aangeven van Philippe Clement ruilde Ibrahima Seck Waasland-Beveren voor Racing Genk. De centrale middenvelder kwam vorig seizoen veel aan spelen toe, nu is het andere koek. Seck speelt niet voor stoorzender in de kleedkamer.

De 29-jarige Senegalees kwam slechts twee keer aan de aftrap en viel acht keer in. Vorig seizoen waren dat 21 basisplaatsen bij Waasland-Beveren en 18 bij KRC Genk.

Seck speelt in de kleedkamer een belangrijke rol. Toen Joseph Aidoo zwak presteerde in de eerste helft tegen Besiktas nam Seck zijn Ghanese ploegmaat apart.

"Ik zei Aidoo dat je in het voetbal bepaalde fases achter je moet kunnen laten. Er een streep onder trekken en vooruit kijken. Geloven in je kwaliteiten. Hij heeft dat schitterend opgepikt", stelt Ibrahima Seck tegenover Het Belang van Limburg.

Seck speelt weinig en tracht zo toch belangrijk te zijn voor de ploeg. "Ik heb iets meer ervaring dan de meeste van onze jonge spelers. Dus is het mijn taak om dat op de geschikte momenten over te brengen. Ik ben niet iemand die schreeuwt of veel praat. Maar op het juiste moment stap ik al eens op een ploegmaat af. Zoals toen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes