STVV op volle kracht tegen Standard

07 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Standard zakt zonder Moussa Djenepo en Mehdi Carcela naar Stayen af. Twee spelers die dat tikje extra kunnen brengen, als ze er helemaal met hun hoofd bij zijn. Hoe lost Michel Preud'homm dat op? Collega Marc Brys heeft weinig of geen zorgen aan zijn hoofd.

  • Van onze reporter op Stayen
Het loopt prima bij de Kanaries. De punten in de reguliere competitie stromen vlot binnen, met goed voetbal, en STVV zit bij de laatste acht in de Beker van België.

"Onze filosofie blijft duidelijk: match tot match", stelt Marc Brys op de persbabbel. "Of dat nu Mandel United of AS Roma is, wij kijken alleen naar de volgende wedstrijd. Standard wordt weer een grote opdracht voor ons. Een derby. Een gigantisch mooie match voor ons."

STVV kan een prima zaak doen in de strijd voor een tweede deelname aan Play-off 1. Als ze de Rouches puntenloos naar huis sturen, bedraagt de kloof al zeven punten, met nog twaalf matchen te spelen.

"Na de match mogen we even naar het klassement kijken, maar het is nog heel veraf", tracht Marc Brys iedereen met beide voeten op de grond te houden.

Selectiezorgen zijn er niet. Sekine en Koike liggen in de lappenmand. Twee spelers die amper of zelfs niet in beeld kwamen. Jonathan Legear is terug inzetbaar. Yohan Boli keert terug uit schorsing.

Marc Brys geniet de luxe meerdere spelers aan de kant te kunnen laten. Kotysch, De Bruyn, Nazon en Gladon vallen naast de selectie.

Keepers: Steppe - Pirard - Herbots

Verdedigers: Botaka - Tomiyasu - Teixeira - Garcia - De Norre - Mmaee

Middenvelders: Asamoah - Bezus - De Sart - Endo - Ceballos - De Petter - Acolatse

Aanvallers: Boli - Kamada - Buya TurayVoetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes