Clement: "Enorme boost voor hele groep"

07 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Racing Genk plaatste zich ten koste van Sporting Charleroi voor de kwartfinales in de Beker van België. Philippe Clement gunde Sander Berge, Alejandro Pozuelo en Leandro Trossard rust door hen niet te laten starten. Ondanks het 'B-elftal' plaatste Racing Genk zich.

"Een enorme boost voor de hele groep", aldus Philippe Clement tegenover Het Laatste Nieuws. "Een referentiematch voor de jongens die al weken en maanden hard aan het werken zijn, maar geen of weinig minuten krijgen omdat de jongens voor hen het zo goed doen. Dan vind ik het mooi om zien dat ze er gewoon staan op het moment dat ze de kans toch krijgen."

Zinho Gano prikte in de slotfase de 1-3 tegen de touwen. Voor de 25-jarige aanvaller nog maar het tweede doelpunt in Genkse loondienst. "Maar ik ben niet het soort coach dat zijn spitsen afrekent op het aantal doelpunten dat ze maken. Wel veel meer op het werk dat ze leveren voor de ploeg. Als ze hun werk doen en de kansen komen, dan volgen die goals wel. Dat was bij Samatta zo en dat zal bij Gano ook het geval zijn."

Zaterdag neemt Racing Genk het in eigen huis op tegen KV Kortrijk in de Jupiler Pro League.


MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes