EXCL: Tom Coninx onder de indruk van STVV

09 december 2018
instagram
STVV kende vorig seizoen een gevoelige terugval na de heenronde, de Kanaries lijken nu wel aanspraak te kunnen maken op een tweede deelname aan Play-off 1. De punten stromen vlot binnen, met goed voetbal. Tom Coninx kijkt geamuseerd toe.

De voormalige medewerker van Studio Brussel, VT4, Sporza en VTM Sport was nog jeugdspeler bij STVV. Ziijn vader Alain is aan de club verbonden als persverantwoordelijke.

"Racing Genk brengt knap voetbal en staat verdiend bovenaan. Antwerp doet het ook goed, maar de verrassing dit seizoen is voor mij toch STVV", vertelt de 43-jarige Tom Coninx, die een boontje heeft voor Napoli, waar Dries Mertens in de aanval rondloopt.

"STVV heeft een heel sterke centrale as en die Japanners doen het uitstekend. Ik vind het geweldig hoe die jongens zich integreren in het team. Ze passen ook perfect bij het DNA van STVV. Takehiro Tomiyashu en Daïchi Kamada kunnen niet alleen goed voetballen, ze stropen de mouwen ook op. En in de topmatchen steken ze nog een tandje bij."

"Kamada is volgens mij de trefzekerste spits in België. Die heeft weinig doelkansen nodig om raak te treffen. Als STVV de mogelijkheid heeft om de aankoopoptie bij Eintracht Frankfurt te lichten, moeten ze dat zeker doen. Ik denk dat veel Belgische clubs die jongen graag in hun ploeg willen hebben."

"Marc Brys naar Belgische topclub"

"Dat geldt ook voor Tomiyasu. Die kerel is nog maar negentien jaar en speelt met zoveel maturiteit. Ik hoorde onlangs nog dat zijn huidige marktwaarde al 8 miljoen euro zou bedragen, dat is gigantisch voor een club als STVV!"

"Maar ze hebben natuurlijk niet alleen die twee Japanners. Denk maar aan een Jorge Teixeira, Casper De Norre of Roman Bezus. Er is een goede mix van jong talent en ervaring. Ik wil een dikke pluim aan Marc Brys geven. Wat hij op een half jaar tijd heeft weten neer te zetten, chapeau! Dat is heel straffe kost. Er lopen andere trainers rond die nog altijd op zoek zijn naar de juiste elf", vertelt Coninx aan Voetbalbelgie.be. "Ik durf zelfs te stellen dat Brys klaar is voor een overstap naar een Belgische topclub. Op een dag verdient hij die kans te krijgen."
HN


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes