Guardiola looft spelers na 'off-day'

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Manchester City leed zijn eerste competitienederlaag van het seizoen op bezoek bij Chelsea. Kanté en Luiz scoorden. Liverpool neemt de leidersplaats over. Pep Guardiola klopt niet op tafel.

In de Engelse media kwam al snel het woord off-day naar voor. Guardiola is het daar niet mee eens. "We waren uitzonderlijk goed in de eerste helft, dus een off-day was het zeker niet. Als je dat denkt, heb je de wedstrijd niet gezien."

"Over de hele wedstrijd waren we fantastisch, ik heb niet te klagen. We creëerden veel doel kansen en zij kregen er één in de eerste 44 minuten. Die ging erin, soms gebeurt dat."

Collega Maurizio Sarri, erkende dat Chelsea het voor de pauze lange tijd moeilijk had, is echter van mening dat de overwinning van zijn ploeg ook terecht was.

"We begonnen, na dat doelpunt van Kanté net voor de rust, goed aan de tweede helft, daardoor verdienen we uiteindelijk deze overwinning. Mijn spelers moeten hierop verder bouwen."

Eden Hazard kreeg in de slotminuut een applausvervanging. Vincent Kompany kwam niet in actie. Kevin De Bruyne revalideert van een knieblessure.

Liverpool telt 42 punten, eentje meer dan Manchester City. Daarna volgen Tottenham Hotspur (36), Chelsea (34) en Arsenal (34). Manchester United volgt op ruime afstand met 26 punten.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes