"Gouden Bal is een grote leugen, Messi is de beste"

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Lionel Messi eindigde pas als vijfde in de verkiezing van de prestigieuze Gouden Bal. De Argentijn stuurde zijn kat naar het gala in Parijs en bereidde zich liever voor op de derby tegen Espanyol. Het werd 0-4 met twee schitterende vrije trappen van Messi en een fraaie steekpass.

"De verkiezing van de Ballon d’Or is één grote leugen", stelt zijn ploegmaat Jordi Alba. "Er worden door media en clubs veel campagnes gevoerd. Dat is allemaal te respecteren, maar iedereen weet dat Lionel Messi de allerbeste voetballer ter wereld is."

"Het is een individuele prijs, niet een prijs voor degene die de meeste prijzen heeft gewonnen. En voor mij is hij de beste speler ter wereld."

Jordi Alba heeft ook geen goed woord voor Pelé, die Lionel Messi omschreef als een voetballer die alleen met links kan schieten en maar één kunstje kan. "Pelé ziet het blijkbaar niet goed."

"We weten allemaal waar Leo toe in staat is. Het is een genot om hem dagelijks aan het werk te zien", merkt Sergio Busquets op. "Het is overweldigend om te zien hoe efficiënt hij is op trainingen en in wedstrijden. Hij is doorslaggevend met vrije trappen en in open spel. Daarom is hij de beste ter wereld."

"Ik denk dat er nu wel genoeg over gezegd en geschreven is", geeft Gerard Piqué aan. "Lionel is de beste ter wereld, de verkiezing was raar."

Messi wou het niet over de Ballon dOr hebben, wel over zijn vrije trappen. "Ik probeer een soort van ritueel erin te houden. Ik probeer de vrije trappen op dezelfde manier te nemen, zodat ze hopelijk goed blijven gaan. Ik trof tweemaal doel, maar andere keren nam ik er meer en gingen ze er niet in. Ik had het geluk dat ik tweemaal op rij scoorde."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes