Mourinho heeft nieuwe boodschap voor Pogba

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Manchester United versloeg laagvlieger Fulham met 4-1. De eerste competitiezege in vijf duels doet goed. "Het resultaat, het spel, de teamgeest, de supporters, mijn spelers: alles", reageert José Mourinho op de vraag waar hij het meest gelukkig mee is. Paul Pogba hoort daar niet bij.

Bij de rust was het 3-0. Claudio Ranieri herschikte zijn pionnen en Fulham kwam op 3-1, maar Marcus Rashford smoorde dat tegenoffensief (4-1).

"Dat de tweede helft niet zo spectaculair was als de eerste, komt door Claudio Ranieri", stelt José Mourinho bij Sky Sports. "Hij versterkte zijn elftal. Het is een slimme man, een heel ervaren en sluwe vos. Hij leest het spel en zag dat wij domineerden in de eerste helft, dus hij voerde wijzigingen door waar zijn team drastisch beter van werd."

"Ik denk ook dat we de wedstrijd tegen Arsenal nog in de benen hadden en dat we moe waren van het spel van de eerste helft, dus we gingen minder druk zetten en het tempo werd lager."

"Als ik zeg dat Lukaku gaat spelen,
dan verdient hij dat ook echt"

Woensdag speelt Manchester United tegen Valencia. De Red Devils zijn al zeker van een plaats in de volgende ronde. Mourinho zal meerdere spelers rust geven.

"Er zijn jongens die moeten rusten en jongens die moeten spelen. Het gaat uiteindelijk om vertrouwen en om wie recht heeft om te spelen. Als ik zeg dat Romelu Lukaku gaat spelen, dan verdient hij het. Maar een jonge jongen die elke dag werkt als een paard, zoals Andreas Pereira, zou ook kunnen gaan spelen. Ik ga wijzigingen doorvoeren in het elftal, omdat we ons al hebben geplaatst voor de volgende ronde."

Als Manchester United wint, kunnen ze nog groepswinnaar worden als Juventus niet zou winnen bij Young Boys Bern.

Paul Pogba mag op een basisplaats rekenen. Tegen Arsenal mocht hij een kwartiertje meedoen, tegen Fulham bleef hij in de dug-out zitten. Een duidelijk signaal van de coach.

"Hij moet met dezelfde mentaliteit spelen als het hele team", windt José Mourinho er geen doekjes om. "Paul kan fantastisch voetballen en heeft de potentie om een fantastische speler te worden. Tegen Valencia zal hij in de basis beginnen en kan hij een fantastische wedstrijd spelen, om iedereen te laten zien hoe goed hij is."

> Fanartikelen Manchester United | 3D Puzzel | schoenentas | fleecedeken | dekbedovertrek

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes