Bezus bewijst het ongelijk van Leko

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Roman Bezus liet ook in de thuismatch tegen Standard zien dat hij tot de betere middenvelders in de Pro League behoort. Een groot verschil met de Bezus van het seizoen 2016/2017, met Ivan Leko als trainer.

Bezus had een finale in de Europa League in de benen, was international en hoopte bij STVV zijn carrière - na blessureleed - nieuw leven in te kunnen blazen. Dat liep met ups en downs. Bezus keerde na dat seizoen terug naar Oekraïne. Maar Ivan Leko vertrok naar Club Brugge en even later haalde STVV Bezus terug.

De nummer tien deed het beter onder de leiding van Jonas De Roeck, al speelde een opeenvolging van kleine blessures hem wel parten. Dit seizoen loopt het nog beter. De interesse van grotere ploegen spreekt boekdelen.

"Ik begon goed in Sint-Truiden, maar naar het einde van het seizoen vlotte het niet meer zo met Leko. STVV lichtte de optie niet en ik trok terug naar Oekraïne", stelt Roman Bezus in Het Belang van Limburg. "Ik trainde wat bij enkele kleinere clubs en er waren wel wat aanbiedingen, maar niets concreet. Peter Delorge belde me op om even terug naar België te vliegen om nog wat dingen af te handelen. Ik vroeg om mee te trainen en Márquez (toen coach van STVV red.) zag het wel in mij. Ik kreeg een nieuw, maar kleiner contract voor twee seizoenen plus optie. Zo belandde ik hier toevallig opnieuw."

De 28-jarige offensieve middenvelder uit Kremenchuk zit dit seizoen aan drie goals in dertien competitiematchen. Vorig seizoen strandde hij op zes treffers in negentien duels.

STVV bleef in de thuismatch tegen Standard op een 1-1 gelijkspel steken. De Kanaries blijven zo wel in de top zes.

"We hadden deze mach kunnen en moeten winnen", vertelde Roman Bezus aan Voetbalbelgie.be. "We kwamen een vijftal keer alleen voor de keeper. Daar hadden we veel meer uit moeten halen. Jammer, maar we moeten verder."
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes