Vanderhaeghe kritisch voor bestuur AA Gent

09 december 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Yves Vanderhaeghe leidde AA Gent vorig seizoen toch nog naar Play-off 1 en een Europees ticket. De clubleiding nam afgelopen zomer het woord top drie in de mond. Het moest weer meer en beter zijn, ondanks het vertrek van enkele belangrijke spelers. Even later vloog Vanderhaeghe buiten.

AA Gent haalde de Deen Jess Thorup naar de Ghelamco Arena en vecht voor een plaats in de top zes. Yves Vanderhaeghe doet het ondertussen prima bij KV Kortrijk. Na drie overwinningen pakten ze een punt bij Racing Genk.
De voormalige Rode Duivel heeft het nog altijd moeilijk met zijn ontslag bij de Buffalo's.

"Als je 1-5 thuis verliest tegen Genk, dan is een ontslag niet geheel onlogisch. Maar je moet alle factoren in rekening nemen. Genk is momenteel de beste ploeg van het land. Bovendien waren er veel goeie spelers vertrokken", zegt hij in De Zondag. "Ik had meer tijd nodig om te bouwen. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik dit seizoen Play-Off 1 ging halen met Gent."

Maar Ivan De Witte en Michel Louwagie verlangden meer. De top drie. Te grote dromen?

Vanderhaeghe: "Waar ik niet zeker van ben, is dat Gent bij de eerste drie kan eindigen. Hoewel dat de ambitie is van het bestuur."

Het loopt goed bij KV Kortrijk. De Kerels lijken zich te kunnen mengen in de strijd voor Play-off 1 en ze zitten bij de laatste acht in de Beker van België. Misschien eindigt Kortrijk nog wel voor AA Gent.

"Ik heb al elke keer Play-Off 1 gehaald als hoofdtrainer en ben ook al twee keer ontslagen. Dat spreekt elkaar tegen, maar dat is eigen aan voetbal. Ik kan daar wel mee omgaan en ben al toe aan een nieuw project in Kortrijk."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes